Hiljaa hyvä tulee


Aika on taas vierähtänyt ihan huomaamatta. Olen saanut nauttia kiireisestä keväästä työrintamalla alkuvuodesta lähtien ja kohta onkin aika siirtyä kesäloman viettoon. Kesälomalla ehtii sitten keskittyä paremmin mm. keskeneräisiin pihahommiin. Kiireistä huolimatta kotonakin on saatu joitain päivityksiä aikaan. Eteinen oli pitkään ilman kaapistoa pelkän avonaulakon varassa ja näytti aina tosi sotkuiselta. Erityisesti uusia vieraita vastaanottaessa tuli ensitöikseen pahoiteltua keskeneräistä eteistä.


Teetimme syvennykseen liukuovikaapin koko sen leveydeltä. Alkuperäinen ajatus oli viedä kaapisto ihan kattoon asti kiinni, mutta ilmanvaihtokanava sattui osumaan liian lähelle kaappia, joten se piti jättää vähän auki yläreunastaan. Ilmanvaihtokanavan sijainnista käytiin keskustelua jo suunnitteluvaiheessa, jolloin suunnittelija totesi, että katsotaan lopullinen sijoituskohta sitten työmaalla. Noh, sehän tehtiin tietysti ihan kuvien mukaan, joten olkaa tarkkana, että kaikki korjaukset päätyvät kuviin asti ja viimeisimmät kuvat työmaalle. Käytännössä yläpuolelle jäävään rakoon ei kiinnitä juuri huomiota, mutta se vaikutti tietysti liukuoven kiinnitysmekanismiin ja kyllähän sinne pölyä helpommin kerääntyy.


Melko selvää oli, että liukuovet saisivat olla lasia, vaikkakin puista ladonovityyppistäkin ratkaisuakin pohdittiin. Mietinnässä oli kirkas peili ja valkoinen satiinilasi, mutta lopulta päädyttiin vanhassakin asunnossamme olleeseen mustaan lasioveen. Musta lasiovi on tyylikäs ja siitäkin kiva, että se peilaa ja tekee tilan tunnetta eteiseen. Vetimet ja runko ovat myös mustia, jolloin kokonaisuus pysyy rauhallisena. Vaikka normaalisti pidän siitä, että liukuovet lähtevät suoraan lattiasta, otimme eteiseen kuitenkin sokkelin, jotta kaikki pikku kivet ja hiekat eivät joudu kiskoon ja ainakin pikkulapsiperheessä niitä kulkeutuu jatkuvasti sisälle. Toimittajaksi valikoitui Suomalainen Mirror Line Oy, joka tekee yhteistyötä myös monen keittiötoimittajan kanssa.


Maailmallahan tarjolla olisi vaikka minkälaisia liukuovikaappeja erilaisilla pintavaihtoehdoilla ja mekanismeilla. Sileiden liukuovien lisäksi ovimateriaaleissa leikitellään muodoilla, mutta niiden hinnat kohosivat auttamatta liian kauas meidän budjetista. Suomessa ollaan toistaiseksi ehkä liian varovaisia vastaanottamaan normaalista poikkeavia ratkaisuja. Kaapistomarkkinoilla voisikin olla hyvä sauma kasvattaa tarjontaa ja etsiä uudenlaisia ratkaisuja.Eteisessä sähkökaappi asennettiin seinärungon sisälle. Emme kuitenkaan halunneet sitä näkyviin, joten sen eteen teetettiin puusepällä mittatilauksena kokovartalopeili. Peilin taakse jäi vähän säilytystilaa, mutta toistaiseksi en ole vielä keksinyt mitä sinne laittaisin, kun hyllyt ovat myös pikkumiehen käden ulottuvilla. Hän onkin välillä J. kuskannut sinne omia pikkuautojaan ja järjestellyt niitä hyllyilleVanha Ikean naulakko palvelee hyvin irtotakkien ja hattujen kanssa. Siinä on kätevästi koukut myös lasten korkeudella. Vielä olisi suunnitteilla hankkia eteiseen uusi matto, istuin ja pieni hyllytaso tai postilokerikko ja koukku avaimille. Matoksi olen suunnitellut eteiseen hyvin soveltuvaa 2tec2 vinyylimattoa sävyssä Neptune, jälleenmyyjä Koolmat Oy.


Pikkuhiljaa siis edetään ja kohta voi jo toivottavasti sanoa, että valmista on. Suunnitteilla on jo pitkään ollut blogikirjoitus varmasti kaikkia kiinnostavista aiheesta, nimittäin rakentamisen kustannuksista. Yritän löytää jutun kasaamiseen jossain vaiheessa sopivan ajan, joten malttakaa vielä hetki J


Kommentit

  1. Kauniin näköistä! Meillä myös keskustelua käyty juurikin tuosta ilmanvaihtokanavasta ja sen sijainnista. Ammattilaiset sen sitten katsovan myös meillä tarkemmin kun aika tulee, muutamia haasteita kun siinä voi olla. Uskon että sujuu kuitenkin. Hyvä kun muistutit tuosta, että tarkistaa että viimeiset tehdyt työt on sitten oikein myös papereilla. Hienoja nuo mustat pinnat!!
    https://www.iv-lipasti.com/tuotteet/kanavat-ja-liittimet

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit