Riippuvalaisin - Sisustuksen kruunuOlimme pitkään pohtineet minkälaiset valaisimet oleskelutilaan hankitaan. Kävin ulkomaalaisia sivustoja läpi ja löysin aivan täydellisen riippuvalaisimen olohuoneeseen ja ruokapöydän ylle! Vertigo valaisin on ranskalaisen suunnittelijan Constance Guisset käsialaa. Valaisin on tarpeeksi suuri, mutta kuitenkin keveän näköinen. Valokuvia katsellessa saattaa luulla koko valaisimen olevan metallia, mutta todellisuudessa kehys on ohuiden nauhojen raidoittama.

Petite Friture, Vertogo, Small

Alunalkaen suunnittelin tilaan mustaa valaisinta. Mieheni ei kuvien perusteella ollut kovin innostunut, hän koki valaisimen jotenkin kylmänä ja toiveissa siinteli puinen Secto Designin Octo, mustana sekin. Octo on myös upea valaisin, mutta suunnittelijan näkökulmasta jo aikalailla nähty. Se löytyy monesta ravintolasta ja kahvilasta ja kodeissakin sitä on totuttu näkemään jo jonkin aikaa. Olen itsekin käyttänyt sitä asiakkaille tehdyissä suunnitelmissa. Halusin nyt jotain erilaista.

Secto Design, Octo, musta

Vaikka Vertigo valaisin on maailmalla tunnettu, sitä ei vielä ole suomessa paljon totuttu näkemään. Ymmärsin, että mieheni ei ehkä osannut kuvitella valaisinta vain kuvien perusteella omaan kotiimme. Petite Frituren sivuilla jälleenmyyjäksi oli nimetty Skanno. Otin yhteyttä Skannoon ja tiedustelin, että löytyykö heiltä yhtään valaisinta varastosta ja olisiko niitä mahdollista sovittaa kotona. Kerroin heille mieheni mietteistä ja siellä osattiin heti etsiä myös vaihtoehtoisia tuotteita. Yhtenä vaihtoehtona tarjottiin Nathan Yongin suunnittelemaa Parachute valaisinta, jonka voi koota mieleisekseen eri osia yhdistelemällä. Kaunis valaisin sekin, mutta Vertigo valaisimessa viehätti enemmän tilaan sopiva leveämpi muotokieli, joka muistuttaa mielestäni perhosen siipiä.

Ligne Roset, Parachute

Varastosta löytyikin kaksi Vertigo valaisinta kuparin värisenä ja sovittaminen onnistui. Aluksi vähän epäilin, että tuleeko kuparin sävyä liikaa ja olin päättänyt palauttaa valaisimet heti niitä sovitettuani. Mutta kuinkas kävikään, sävy oli kauniin pehmeä ja paikalleen laitettuna totesimme molemmat, että valaisimet saavat jäädä, nehän kruunaavat koko sisustuksen!
Kommentit

Suositut tekstit