Vinkkejä lastenhuoneeseenSininen on meri, keltainen hiekkaa ja harmaa autotie, näin lapsi itse kuvailee lattiaansa. Samat sävyt liukuvat seinille, tuoden niihin iloa. Lastenhuoneessa saa olla väriä antamassa luovuudelle tilaa. Männyn sävyinen hirsipinta tuo mukanaan luonnonmukaisuutta ja lämpöä. Vaikka tilassa on käytetty rohkeasti väriä, se ei kuitenkaan rajaa sisustusta vaan leikki-ikäiselle mieluisaksi vaan samat värit toimivat myös teini-ikäiselle. Silloin riittää, että lasten kalusteet vaihdetaan aikuisten kokoon ja korostetaan esimerkiksi mustan ja harmaan sävyjä. Kun pohjana on yksivärisiä pintoja riittää, että sen hetkisiä suosikkikuvioita tuodaan sisustukseen esimerkiksi taulujen, julisteiden, koristetyynyjen tai lakanoiden muodossa, jolloin niiden vaihtaminen on yksinkertaista.


Lastenhuone muodostuu kahdesta erillisestä huoneesta, jossa on molemmissa oma sisäänkäynti ja ikkunat. Väliseinään on jätetty aukko, joka voidaan myöhemmin sulkea liukuovella tai laittaa kokonaan umpeen. Elämäntilanteet vaihtelevat, joten tilaratkaisuja ja sisustusta voidaan muokata tarpeen mukaan. Näin ei synny käyttämättömiä neliöitä ja leikeille on reilusti tilaa. Yhden huoneen lattiapinta-ala on noin 10m2, lisätilaa saatiin vielä hyödyntämällä korkea huonekorkeus rakentamalla huoneisiin parvet. Parville saadaan nukkumatilaa ja tällä hetkellä toiseen parvista on rakennettu autorata, joka saa huoletta jäädä odottelemaan seuraavankin päivän leikkiä olematta kenenkään tiellä.


Parviportaiksi pohdittiin ensin kevyempiä tikkaita. Halusimme tilasta kuitenkin ehdottoman turvallisen, joten päädyimme teettämään kunnon portaat ja kaiteet. Mustaksi maalatut metalliset pinnat tuovat ilmavuutta. Askelmat ovat riittävän syvät ja niissä on jyrsityt liuku-urat. Portaat ja kaiteet tilattiin mittojen mukaan Jussi Portailta, heillä oli erityisen sujuva ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu, nopea toimitus ja laadukas toteutus. Voin lämpimästi suositella heitä kaikenlaisiin porrashankkeisiin.


Lattiamateriaalia pohdittiin pitkään. Koska lastenhuoneessa on lupa leikkiä ovat pinnatkin kovalla kulutuksella. Leikit levittäytyvät lattialle, jossa aikuiset istuvat lasten kanssa. Ajatus kovasta pinnasta tuntui epämieluisalta, joten pehmeämpi vinyylilankku oli kärki vaihtoehtona pitkään. Hirsitalossa jossa seinät ovat puuta, tuntui puukuosia jäljittelevän pinnan laittaminen sen rinnalle kuitenkin vähän vieraalta. Halusin kokeilla julkitilamaailmasta tuttua tekstiililaattaa kotioloissa. Liukuvärjätty laattasarja tuntui heti omalta. Moni kauhistelee miten olemme voineet valita kokolattiamaton, mutta sehän on todellisuudessa aivan eri asia. Desson Fuse & Fields tekstiililaatta on allergiaystävällinen ja helposti puhdistettavissa. Laatat ovat tarraliimalla kiinni, joten yksittäisten laattojen peseminen tai vaihtaminen on myös mahdollista. Hinnassa ei saavuteta säästöä, vaan kyse on enemmänkin vaihtoehtoisesta materiaalista, jolla tavoitellaan mukavuutta ja ulkonäköä. Ja toisaalta irtomattoja ei tarvita enää ollenkaan.


Seinäpinnoille valitsin maalia, joka on helposti korjailtavissa ja vaihdettavissa uuteen sävyyn. Erityisesti lastenhuoneen maalipinnaksi suosittelen mieluummin helpommin pyyhittävissä olevaa puolihimmeää, kuin täysin mattapintaista maalia, joka on muuten tällä hetkellä kovassa suosiossa. Valkoinenkaan maalisävy ei ole täysin valkoinen, jotta pienet sormenjäljet saavat helpommin anteeksi.

Syksyn tulon tunnistaa usein vuotavasta nenästä. Jokunen flunssapäivä on jo takanapäin, mutta kotona sairastaminen ei tuntunut lapsesta ollenkaan niin kurjalta, kun sai viettää aikaa omassa huoneessa leikkien. Kun lapset viihtyvät, niin vanhemmat viihtyvät, joten lastenhuoneeseen panostaminen on loistava sijoitus!

Kommentit

Suositut tekstit