Arjen luksusta - kurkistus kylpyhuoneeseen


Muuton jälkeen on tullut aika totaalinen väsyminen raksahommiin ja olemmekin ihan tietoisesti antaneet itsellemme luvan huilata välillä ja keskittyä ihan muihin juttuihin. Jotain pieniä puutteita, kuten puuttuvia kaapinovia on silti saatu paikoilleen. Muun muassa makuuhuoneessa meillä oli pitkään vaatteet avoimesti esillä ja tila tuntuikin ihan vaatehuoneelta ilman kaapinovia. 


Makuuhuoneen kaapisto rakennettiin Ikean keittiörungoista ja ovista. Keskelle jätettiin syvennys mahdollisesti telkkaria varten ja se toimii hyvin myös laskutasona. Tärkeille valokuville järjestyi paikka valokuvahyllyn avulla. Mitoitus oli sen verran tiukka, että valmista hyllyä jouduttiin hieman kaventamaan.


Kävimme pohdintaa eri lattiamateriaaleista makuuhuoneessa. Ensin ajattelimme laittaa samaa marmorilaattaa kuin olohuoneessakin, mutta sängyn vierelle olisi kuitenkin kaivattu pehmentävää mattoa, joten loppuen lopuksi lattiapintaa ei olisi juuri jäänyt ollenkaan näkyviin. Lopulta lattiaan valikoitui Desson tekstiililaatta. Tahrat ovat helposti puhdistettavissa tarkoitukseen soveltuvilla tekstiilipesuaineilla. Laatat on myös mahdollista irrottaa ja pestä tai tarvittaessa vaihtaa yksittäisiä laattoja kokonaan uusiin. Tekstiililaatat ovat tutumpia julkisista tiloista, kuten toimisto- ja hotellimaailmasta, mutta kotikäytössä ne ovat vielä vähän vieraampia. Halusinkin testata niitä käytännössä, jotta osaan oman kokemuspohjan kautta tehdä oikeita valintoja asiakkaillenikin. Tekstiililaatat ovat allergiaystävällisiä, koska pöly laskeutuu matolle ja on helposti imuroitavissa siitä. Kovilta pinnoilta pöly nousee herkästi uudelleen ilmaan leijailemaan ja on siten vaikeammin puhdistettavissa. Yksi oksennustauti on jo takana ja olemme edelleen tyytyväisiä valintaan J


Hirsiseinän kaveriksi haluttiin jotain efektiä, mutta ei kuitenkaan mitään yliampuvaa. Aluksi ajattelimme kuparin sävyä seiniin ja syvennykseen. Sitten alkoi tuntumaan, että sitä on jo sopivasti olohuoneessa ja keittiössä, joten päätimme luopua ajatuksesta. Pohdin myös seinien maalaamista tuntomaalilla, mutta sekään ei ollut ihan sitä mitä haettiin. Selailin erilaisia tapettikirjoja ja silmiini osui Omexcon upea kivitapetti (MCA 3107). Tumma lämmin sävy ja kivimäinen pinta tuovat hieman luksusta ja hotellitunnelmaa kotiinkin. 


Makuuhuoneesta pääsee pujahtamaan suoraan kodinhoitohuone- ja saunatiloihin. Tätä voin kyllä suositella. Makuuhuone toimii hyvin pukeutumistilana saunavieraidenkin ollessa kylässä. Lattiassa on lasimosaiikki, joten korkeuseroa ei oikeastaan ole tekstiililaattaan verrattuna. Materiaalien välissä on tammilista, joka mahdollisesti maalataan myöhemmin lattian sävyiseksi.


Wc:n taustan hirsiseinä on maalattu Tikkurilan Supi Arctic saunasuojalla helmiäisen hohtoiseksi, sävy: 5124 Kemi. Tein pohdintaa sävyjen Alta ja Kemi välillä, mutta Alta tuntui lopulta liian punertavalta tumman tehostelaatan vieressä, joka taittaa enemmän sinertävän suuntaan, joten lopulta valinta oli helppo. Puun oma sävy tulee sopivasti läpi, joten lopputulos on kuitenkin lämpimän sävyinen.


Pesutilojen laatat ovat Laattapisteeltä. Ne ovat samoja joita aiemmin esittelin kirjoituksessani ”Ideointia ja maalaushommia”. 3D-kuvista sai vähän jo käsitystä, mutta luonnossa laatat näyttävät vielä paremmilta. Kaiuksen sanoin tummissa laatoissa on meneillään ukkosmyrsky. Katon väriä pohdin pitkään ja asuntomessuilla vierailtuani päädyimme valitsemaan meille edellisestä asunnosta tutun Radiatan. Sormipaneelit hankittiin Mikon Puusta mittatilauksena.


Shampoo-purkkeja varten suihkujen molempiin reunoihin on asennettu lasihyllyt. Ne ovat etsattua lasia helpomman puhtaanapidon vuoksi. Nurkissa on myös pienet led-valot, jotka valaisevat syvennyksen. Lasihyllyt alkavat noin metrin korkeudelta, joten pikkulapset eivät kolhi niihin itseään ja suihkulastakin mahtuu kätevästi syvennykseen.


Amme on pikkumiehellä ahkerassa käytössä, mutta me aikuiset tajusimme juuri, että emme ole sitä vielä ehtineet testaamaan. Vesi vaikuttaisi pysyvän kiviammeessa lämpimänä pidempään, kuin edellisessä akryyliammeessamme. Ammeen reuna on laatoitettu, mutta yläreunassa on sen verran rakoa, että ilma pääsee kiertämään. Kyljessä on myös laatoitettu huoltoluukku, mistä kaivoon pääsee tarvittaessa käsiksi. Ammeen yläpuolella on vielä led-tähtitaivas oman katkaisijan takana.


Kalusteet ovat tanskalaisen Dansanin valmistamat. Saman valmistajan tuotteita meillä on ollut edellisissäkin asunnoissa käytössä ja ovat toimineet loistavasti. Hinta on ehkä hitusen kalliimpi, mutta ovat ehdottoman laadukkaita ja metalliset sisäosat kestävät hyvin kosteutta. Puutasot ovat amerikan pähkinää ja sointuvat hyvin radiatan lämpimiin sävyihin. Samaa lämpöä löytyy myös tumman tehostelaatan kuvioinnista.


Saunan seinät jätettiin hirsipinnalle ja käsiteltiin samalla saunasuojalla kuin wc:n tausta. Lattianrajaan seinälle nostetun laatan päälle laitettiin pellitys ja hirsiseinään ajettiin ura, johon pelti upotettiin, jotta kosteus ei pääse seinän ja lattian väliin. Kiukaan taustaseinään laitettiin yhteneväisyyden vuoksi hirsipaneeli. Hirsi tietysti pihkaa jonkin verran, mutta meitä se ei häiritse. Saunassa on enemmän tilaa, kun hirsipinnan päälle ei tarvinnut tehdä koolauksia ja materiaaliakin kului vähemmän, kun ei tarvinnut hankkia niin paljon paneelia.

Halusimme tilaan kulmakiukaan, jotta kiuas ei olisi liian lähellä kulkuväylää. Pidämme kivitorni kiukaista niiden ulkonäön ja toimivuuden vuoksi, joten lopulta vaihtoehdoiksi rajautuivat Kulma-Iki ja Sawo Corner. Päädyimme jälkimmäiseen hyvän tarjouksen vuoksi ja olemme olleet tyytyväisiä valintaan. Kiukaan ohjauskeskus sijaitsee kodinhoitotilan puolella, joka on ehkä ainoa miinus. Edellisessä Harvian kiukaassa ohjauskeskus oli saunan puolella, josta lämpötilaa oli saunoessa helppo säädellä ja se toimi samalla myös lämpömittarina. Meillä Ohjauskeskus on kaapin sisällä, joten ulkonäöllä ei ole niin väliä, mutta näkyvälle paikalle laitettaessa Sawon ohjauskeskus ei olisi kovin esteettinen.Eteisen wc toistaa samaa värimaailmaa kuin saunatilat. Pienessä tilassa lattian mosaiikkia on nostettu seinälle tehosteeksi. Kaluste ja tumma hirsiseinä tuovat kontrastia tilaan. Muut seinät ovat matta valkoiset.


Illat ovat vielä hetken pimeitä, joten laitoin kuvan ulkovaloistamme, jotka onnistuivat hyvin. Ne ovat Airam Alppila XL, värilämpötila 4000K.


Säästä huolimatta kevät tuntuu tulevan vauhdilla, kun eletään kuitenkin jo huhtikuuta. Sisällä riittää vielä pientä puuhaa, mutta katseet on jo käännetty pihan suuntaan ja kovasti pohdiskellaan mitä sen kanssa tehdään.
Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit